måndag 6 juli 2009

Mat i Kajak


En given höjdare i sommartid. Kan det bli mer sommar?



Sött + salt + fett = kärlek!


Att äta ute är något alldeles extra. Med ett förflutet i restaurangbranschen som kock så har jag även intresse i att laga god mat. När man paddlar är utmaningen något större. God mat med begränsade möjligheter - ändå 1000 möjligheter!

Min åsikt är oftast - less is more. Detta gäller även då jag lagar mat. Låt smakerna i maten få tala för sig själva och krydda inte bort dem! Flingsalt och färskmalen peppar är underskattade, använd dem mer. Var kräsen med råvaror, maten vinner på det. Var galen, våga testa nytt. Visst har man gått på en del nitar. Lakrits Käck var ingen hit i sockerkaka, men då har jag gett det en chans i alla fall. Slösa med dryck! Kaffe, te och smaksatt vatten. Pröva några gurkskivor i vattnet nästa gång. Det ger en fräsch smak. Jag älskar kaffe - gott kaffe. Personligen tycker jag att det är svårt att hitta gott pulverkaffe. Är det inte beskt så är det svagt, starkt eller bara ruskigt äckligt. Eftersom att man inte behöver kompromissa nämnvärt med vikten vid paddling så får pressopannan mer än gärna följa med. Inget kan förgylla en tur mer än en riktigt god kopp kaffe med havet på första parkett...


1 kommentar: